Oraşul Trogir

Situat într-o zonă cu climă mediterneană, oraşul Trogir cu cele 2700 de ore de soare pe an, este o adevărată comoară printre celelalte destinaţii turistice din Croaţia.

Vă puteţi delecta cu delicioasele specialităţi dalmaţiene (toate tipurile de fructe de mare şi peşte cu ulei de măsline) pregătite cu condimente naturale, însă vă puteţi bucura şi de clasicele bucate continentale în peste 100 de bistrouri şi restaurante din regiunea Trogir. Seara vă puteţi plimba prin cochetele stăduţe şi micile piaţete în perioada Festivalului de Vară de la Trogir şi puteţi viziona dansurile tradiţionale, asculta concerte de muzică clasică la catedrală sau puteţi opta pentru serile de jazz din Piaţa lui Radan – Radanov trg.

Veţi simţi răcoarea zidurilor masive şi a turnurilor, frumuseţea copleşitoare a catedralei, misticismului străduţelor şi volata (?), armonia de culori şi forme în picturi, bogăţia miniaturilor şi reliefurilor. În liniştea muzeelor, prin galeriile de artă şi bibliotecile arhaice, printre monumentele de piatră, poate fi urmărită continuitatea vieţii şi creativitea omului într-un loc unde se contopesc soarele şi marea.

Locuri care trebuie vizitate

Muzeul orăşenesc:
Situat în partea veche a palatului Garagnin-Fanfogna, muzeul vă oferă o călătorie prin bogata istorie a oraşului Trogir. Este deschis zilnic între orele 08:00 şi 13:00 şi 17:00 şi 20:00.

Colecţia de artă bisericească şi colecţia vechii mânăstiri benedictine aflată în apropiere de porţile de sud ale oraşului, în cadrul bisericii Sfântul Nicolae, este deschisă în fiecare zi între orele 08:00 şi 13:00 şi între 15:00 şi 19:00

Turnul Kamerlengo:
Cetatea de apărare veneţiană în partea vestică a insulei Trogir este deschisă ziua între orele 09:00 şi 20:00.
Intrarei: 10 kune - adulţi, 5 kune- copii şi grupuri.

Campanila catedralei Sfântul Lovro
Campanila cu o înălţime de 47 de metri oferă o vedere panoramică a oraşului Trogir şi a împrejurimilor acestuia. Este deschisă zilnic între orele 09:00 şi 12:00 şi 16:00 şi 19:00. Intrarea: 5 kune

Informaţii despre Croaţia

Oraşe mai mari:
Zagreb, Split, Rijeka, Pola, Dubrovnik, Zadar, Šibenik

Informaţii generale:

Suprafaţă: 56.542 km2
Populaţie: 4.495.910
Capitala: Zagreb
Valută: Hrvatska kuna HRK
Vremenska zona: GMT / UTC 1
Limba: croată, maghiară, italiană, sârbă, slovenă
Religii: romano-catolică, ortodoxă, islamică
Guvern: Democraţie prezidenţială / parlamentară

Camp Rozac

Camp Rozac

Cel mai bun meci de la Trogir și Insula Ciovo, Camp Rozac este situat în golful Saldun ...

Alfa rent

Alfa-rent este o mică agenţie de rent-a-scooter care vă poate oferi diferite servicii pe perioada şederii la Trogir.

Smart rental

Trimite cererea

  • * Câmpuri obligatorii
  •  Click Here to Pick up the timestamp
  •  Click Here to Pick up the timestamp

Vremea